+420 605 721 646 objednavky@zijsladce.cz

Potřebné přísady

2 vejce
250g tuku na pečení
2 hrnky cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
250g smetany ke šlehání
1 kypřící prášek
Ovoce dle chuti

Postup přípravy

Nejprve si v míse smícháme změklý tuk, mouku, vanilkový a krupicový cukr. Ze vzniklé sypké směsi odebereme asi čtvrtinu a necháme ji stranou, bude nám sloužit jako drobenka. Do zbytku přidáme smetanu, vejce, kypřící prášek a vypracujeme těsto, které  nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rozetřeme a poklademe ovoce. V tomto případě máte naprosto volnou ruku. My máme nejraději jahody v kombinaci se švestkami. Na ovoce následně nasypeme odebranou drobenku a pečeme na 160 st. dokud nezačnou hnědnout okraje. Před podáváním zaprášíme moučkovým cukrem.

Tento recept jsem získala od mé milované sestřenice Pavlínky. Musím přiznat, že ho peču vlastně nejčastěji ze všeho sladkého. Je velmi jednoduchý a přitom tak moc dobrý.

Dobrou chuť!

Denisa Štrosová

Majitelka cukrářství Žij sladce